Wednesday, June 8, 2011

Wanita, Sukan Dan Tudung

Bersukan antara masalah wanita masa kini..Jarang kita lihat wanita yang minat bersukan, bersenam, berekreasi bersama keluarga..Antara sebab wanita malas bersukan, susah hendak menjaga aurat katanya..Tudung melayang sana-sini..Ada relevannya juga..Kalau tudung labuh-labuh buat main go-kart, bahaya juga..

Hari ini, sekarang ini, di masa kini..Tiada masalah lagi bagi wanita muslim yang ingin bersukan tetapi ada masalah untuk mengenakan tudung kerana satu tudung telah dicipta sesuai untuk wanita muslim mengayakannya ketika bersukan..Ilham designer Kanada kelahiran Iran, Elham Seyed Javad telah mencipta tudung yang sesuai untuk wanita muslim bersukan dan pada masa yang sama memenuhi tuntutan agama..

Tudung sukan ini direka untuk keselesaan..Seperti rekaan baju-T berhud yang mudah dipakai ia dihasilkan daripada fabrik mudah renggang dan mampu menyingkirkan peluh daripada tubuh..Mempunyai daya pengeringan 14 kali lebih cepat daripada kapas..Fabrik tahan lama dan tidak rosak walaupun sering dibasuh..Tudung berkenaan mudah disarung dan diikat di bahagian belakang kepala..

Tudung yang sesuai untuk wanita aktif ini berharga USD63, lebih kurang RM189..Boleh didapati disini..So, tiada masalah lagi untuk wanita bersukan..

Sumber : ResportOn

8 comments:

ZORA said... [Reply]

wah mnarik...:P

aurat ttap trjaga walaupon bsukan untuk kaum hawa.:)

shida'R said... [Reply]

mmg okay sgt bagus tp dekat FIFA xbolh huhu..syg skali~

soooooour said... [Reply]

@ZORA...apa lg..jom ar joging..da pg ni...hehehe..

soooooour said... [Reply]

@shida'R..klu x silap yg fifa x bg...tudung yg lain...ada atlet pakai n bahayakan atlet lain..tu sebab, elham seyed javad ni cipta tudung ni...dorg ngh proses nak pengesahan dr fifa....

shida'R said... [Reply]

ok lah camtuh hope FIFA luluskan so blh la team iraq beraksi hehee..yeahhh!!

soooooour said... [Reply]

@shida'R...amin.............atlet muslim MAS hope terbuka ati juga....

Xavi De said... [Reply]

lawa kot model dia...hehe

soooooour said... [Reply]

@Xavi De..adeh..model je di tengoknya....